• Alles dat een mens verlevendigt, aanzet, of alles waar een mens geïnspireerd van raakt, is het herkennen van jezelf in dat andere. Het feit dat je het herkent zegt dat het al bestaat in jezelf, alleen nog in onderontwikkelde vorm. Als je je guidance/intuïtie volgt zul je zien dat het herkennen van inspiratie en schoonheid in iets anders een knop is, en als je het voldoende water geeft, begint datzelfde te bloeien in jezelf, maar dan op je eigen manier. Het moment van inspiratie zal je een richting geven, maar vervolgens zal jij er je eigen kleuren aan geven. Het gaat erom dat je die initiële sprankeling, de herkenning van de schoonheid, volgt – dat je integer bent naar je eigen gevoel, je eigen excitement. Alleen zo kan het zich ontvouwen/ontwikkelen in je leven. Weet dat elke mogelijke uitkomst van het ontvouwen van deze realiteit al bestaat. Hoe bewuster jij bent, hoe meer invloed je hebt op dit proces, en hoe meer jij je eigen fysieke realiteit kan kiezen. Alle schoonheid liefde en vrijheid bestaat al in je, het dient slechts bewust door jou te gekozen te worden.
  • Intelligentie is nodig om intelligentie in iets of iemand anders te zien. Bewustzijn in jezelf is nodig om bewustzijn in de ander te zien. Je dient ontwikkeld te zijn om ontwikkeldheid in een ander te zien. Daarom brengt ‘the inward journey’ je niet alleen kennis over jezelf, maar ook over de diepere gronden van anderen. Als je iets niet snapt, oordeel dan niet, maar probeer het te snappen, zodat je er later eventueel een (overwogen) oordeel over kan geven.
  • Elke vorm van drang naar bezit komt voort uit de onvolmaaktheid van de mens. Als een mens compleet is, als een mens vol is van datgene dat er voor hem toe doet, is elke vorm van bezit onnodig. Pure liefde is een vorm van waardering en niet van bezit. Zodra er een schaarste/gebrek achter liefde zit, zegt dat wat over je: het maakt je bewust van je incompleetheid. Neem dit als een les en gebruik het voor innerlijke transformatie.
  • De capaciteiten van een mens zijn oneindig. Het zijn slechts limiterende geloofssystemen of terughoudende paradigma’s die men ervan weerhoudt dit te weten en vooral na te leven. Iets dat er niet is valt niet te realiseren, het is er namelijk al. Men dient het stof, en de troep, van deze waarheid weg te poetsen – dat is realisatie. Elke vorm van blokkade dient opgeheven/getranscendeerd te worden. Alle negatieve emoties, zoals angst, onzekerheid, schuld en schaamte bestaan slechts in de geest/psyche van iemand, maar hebben feitelijk geen bestaansrecht. Mensen denken deze overtuigingen tot bestaan. Dit kan vergeleken worden met het gebruik van taal. Door het gebruik van taal ‘denkt men iets in bestaan’. Het gebruik van taal construeert een wereld in iemands hoofd die totaal onwaar kan zijn. Dit zelfde geldt voor gedachten en overtuigingen. Om deze blokkades op te heffen dienen ze allereerst te worden ingezien, aanschouwd, erkend, omarmd, en doorvoeld. Het gaat erom dat de emotionele lading bij de limiterende overtuiging weg wordt gehaald. Vervolgens kan er aan worden gewerkt en kan de horde worden opgeheven. Grenzen en limieten bestaan – in het gebied van de geest en het achterliggende – niet. Dit dient experientieel en experimenteel te worden vastgesteld.
  • Kies bewust waar je je energie heen stuurt. Elke emotie en gevoel wordt gevoed doordat jij er energie naartoe stuurt. Stop hiermee en investeer het in zelf-exploratie en reflectie. Elk gevoel en emotie vertelt wat over jezelf. Ga deze lessen na en upgrade je eigen frequentie. Schep vervolgens de realiteit op basis van deze nieuwe frequentie. Meng je niet te veel in de tijdelijke vormen van de buitenwereld – waarheid vindt men binnenin.
  • Mensen zijn per definitie psychotisch, dus zorg ervoor dat je een psychose kiest die je blij maakt en die je goed doet voelen. Hoe de mens het aardse bestaan ervaart via de 5 zintuigen is allemaal gebaseerd op perceptie. De wereld is niet goed of slecht – het is maar net hoe jij de wereld ervaart. Een mens is niet goed of slecht – het is maar net hoe jij als observeerder naar die persoon kijkt. Jij ervaart de wereld zoals je jezelf voelt. In extremer, jij ervaart de wereld zoals jij zelf bent op dat moment. Niets heeft mening/betekenis op zichzelf, behalve de mening die jij eraan geeft. Elk life-event wordt op een bepaalde manier in je opgeslagen in jouw database– en jij hebt daar invloed op. Wat ik wil zeggen is dat je alles op een positieve manier kan opslaan. Je kan er voor kiezen om alles wat je overkomt in een voor-jezelf-voedend daglicht te plaatsen. We weten dat als je positief in het leven staat, dat je psychologisch en fysieke gezondheid een stuk beter functioneert. Experimenteer hiermee.
  • Voor de beginnend (spiritueel)helers, energiewerkers en therapeuten: hier een paar tips voor het zien van blokkades. In het fysieke lichaam, kijk naar het loopje van iemand. Kijk naar de heupen en schouders: hoe bewegen ze, hoe soepel lopen de heupen? Loopt iemand vloeiend of stijf? In de ogen: kijk naar de wakkerheid, de oogopslag, de openheid/ontvankelijkheid. Kijk tijdens het gesprek goed naar de kleur van de wangen, vooral op de jukbenen. Kijk naar de frons op het voorhoofd en net boven de bovenkant van de neus. Kijk naar het traanvocht dat zich soms verzamelt aan de onderkant van het oog, en kijk vooral waar de ogen heen kijken en of ze echt contact met je maken. Observeer tijdens het gesprek het snijdvlak tussen stem, gezicht, en onderwerp. Luister bij gevoelige onderwerpen naar de stem: de toonhoogte, de snelheid en de overtuiging waarmee mensen praten. Vergelijk dit met wat het gezicht zegt, en de positie van het lichaam. Heeft iemand de armen over elkaar, of lijken ze open? Neemt iemand een beschermende houding aan, of maakt iemand echt contact met je? Vergelijk wat je zintuigen fysiek waarnemen met het intuïtieve gevoel dat je bij iemand hebt. Klopt dit? Is de informatie congruent? Wat is out of alignment, en waardoor komt dit? Graaf via het gesprek naar de blokkade. Hoe meer rust en meesterschap je zelf uitstraalt, hoe makkelijker iemand durft over te geven en los te laten. Trek nooit te snel conclusies, wacht op bevestigingen.
2020-02-06T17:47:39+01:00